Fast udviklingplan

    Lærerigt og socialt ophold

   Fokus på uddannelse og arbejde

★★★★★

​Vurderet 5 ud af 5 stjerner på baggrund af over 8 anmeldelser på Facebook

​Udsatte unge og børn på Tranegården

Der kan være mange forskellige grunde til, at udsatte unge bor på opholdssted. Nogle gange handler det om, at forældrene har et misbrug, er syge eller døde, andre gange skyldes det særlige behov hos barnet eller den unge, som gør, at det ikke længere er muligt at bo hjemme.

For det meste bliver  unge og børn 'frivilligt anbragt', det vil sige, at forældrene også mener, at det vil være en god idé. Andre gange bestemmer barnets kommune, at barnet skal flytte på et opholdssted. Også selvom forældrene er imod det. Det er barnets kommune, som sammen med forældrene bestemmer, hvor man skal flytte hen. Tranegården hjælper udsatte unge i Tranum og Brovst i Jammerbugt Kommune.

Skolegang og en almindelig hverdag for udsatte unge

Når man bor på et opholdssted som Tranegården, er det lidt ligesom en blanding af en skole og et hjem. Man har sit eget værelse med sine egne ting, og man går i skole eller på arbejde i dagtimerne.

Tranegården har nogle husregler, som de unge skal overholde, og beboerne har alle en 'udviklingsplan', som er en oversigt over, hvad de skal lære, og hvad vi på Tranegården skal hjælpe med og støtte til. Alle udsatte unge på Tranegården har én kontaktperson.

Hverdagen er meget almindelig: Man får lommepenge, vi tager på ferie, man går til fritidsaktiviteter (hvis man har lyst), vi handler og laver mad, vi gør rent, vi slapper af foran fjernsynet, vi hygger om aftenen, vi holder møder, vi spiller computer, vi har besøg af kærester og venner, vi fejrer fødselsdag, vi laver lektier og mange andre ting.

Vi har også husmøder, hvor alle har indflydelse på både småt og stort.

Mulighed for at komme hjem i weekenden

For det meste er de udsatte unge og børn på hjemmebesøg hver anden weekend, men det er meget forskelligt: Nogle er hjemme hver weekend og i alle ferier, andre er ikke så tit hjemme.

Et opholdssted har åbent hele året, og ønsker du at kontakte Opholdsstedet Tranegården nær Aalborg og Brønderslev, kan du gøre dette på telefon 98 23 58 55 eller 98 23 58 56.

Kontaktoplysninger

Opholdstedet Tranegården

Tranumvej 71 og Godrum 2

9460 Brovst

Telefon: 98 23 58 55 og 98 23 58 56

Forstander tlf.: 23 23 26 13

fondentranegaarden@gmail.com

Afdelingen for børn

Tranumvej 71, 9460 Brovst


Tlf.: 98 23 58 55

Mobil.: 24 82 25 14

Afdelingen for unge

Godrum 2, 9460 Brovst


Tlf.: 98 23 58 56

Mobil.: 21 59 12 72